Chokladbolls-pannacotta

Vid det här laget så är det ingen hemlis att chokladbollar gör sig helt fantastiska i andra bakverk. Typ som topping på brownies eller fyllning i biskvier. Eftersom att jag älskar pannacotta så vart jag bara tvungen att testa om det skulle bli en lika stor succé att göra pannacotta som smakar chokladboll.

Vet ni vad det är som gör den här chokladbollspannacottan så fantastisk? Det är som en enda stor krämig och kletig chokladboll. En fantastisk no bake-dessert som kommer gå hem hos MÅNGA!

Receptet ger 4 portioner.

Ingredienser (chokladbollspannacotta):

2 dl havregryn

3 dl vispgrädde

1 dl kakao

0,75 tsk agar agar pulver

1 dl strösocker

1 msk svart kaffe

 

Dekoration:

Chokladganache gjord på 100 g mörk choklad och 1 dl vispgrädde. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull och dra bort från plattan så fort du ser att grädden börjat koka. Häll grädden över chokladen och rör om tills chokladen smält.

Ytterligare chokladbollar till dekoration

 

Gör såhär:

  1. Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Ställ åt sidan.
  2. Blanda ihop vispgrädde, kakao, agar agar, strösocker och kaffe i en kastrull under omrörning.
  3. Låt koka upp i ca 3-4 minuter. Fortsätt röra om hela tiden.
  4. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner de finmalda havregrynen.
  5. Häll upp pannacottan i 4 glas. Låt stå i kylskåp för att svalna, gör ganachen under tiden. Fördela ganachen över glasen och toppa med chokladbollar. Låt pannacottan stå ytterligare någon halvtimme i kylskåpet innan du serverar den.
Läs om vår kommentarspolicy