Fluffiga & kryddiga amerikanska pannkakor

Vi har inte hunnit med en söndagsbrunch på flera veckor men nu idag fick vi äntligen till en frukost utöver det vanliga. Jag och stora dottern ställde oss och stekte pannkakor medan resten av familjen tog sovmorgon. Dagens pannkakor smaksatte jag med kanel och kardemumma. Det blev SÅ gott!

Igår fick jag nämligen smaka en sjukt god pannacotta hos en vän som hon enbart kryddat med pyttelite kardemumma och kände mig inspirerad. Tänk att lite kryddor kan ta pannkakor eller bakverk till nya höjder! Det här receptet ger 8-10 fluffiga amerikanska pannkakor.

Ingredienser:

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk strösocker

0,5 tsk malen kardemumma

0,5 tsk malen kanel

1 krm salt

2,5 dl mjölk

2 msk smält smör

1 stort ägg

ytterligare smör till stekning

Gör såhär:

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll ner mjölken under fortsatt omrörning till en jämn, tjock smet innan du blandar ner smält smör och sedan ägg.
  3. Stek pannkakorna i smör på medelvärme, 0,5 dl smet per pannkaka, 2-3 minuter på varje sida.
Läs om vår kommentarspolicy