Citrontryfflar med vit choklad

Idag är det fredag vilket hemma hos oss är lika med fredagsgodis! Iallafall för min fyraåring, själv är jag mer för choklad och bakelser än just lösgodis. Ska jag dock äta godis så äter jag helst hemmagjort sådant och dessa syrliga citrontryfflar med vit choklad är en riktigt storfavorit.

Jag bakade dessa första gången förra året och då var ni sååå många som tyckte om receptet. Idag gjorde jag dem igen och uppdaterade receptet lite. Det här receptet ger större tryfflar, 12 stycken 🙂 Ha dock i åtanke att olika sorter av vit choklad beter sig olika, är tryffelsmeten för lös när det är dags att rulla den i bollar kan du tillsätta 50-100 g mer vit choklad i smeten för att den ska vara formbar.

Ingredienser:
400 g vit choklad
150 g smör
6 msk vispgrädde
rivet skal från 2 citroner
florsocker för garnering

Gör såhär:
1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
2. Tillsätt rivet citronskal. Blanda och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn form med hjälp av händerna och rulla dem sedan i florsocker.
4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!

Läs om vår kommentarspolicy