Kladdkaka med dulche de leche pannacotta

Kladdkakans dag den 7 november närmar sig med stormsteg och inför detta måste ju såklart en som bloggar om bakning förbereda sig för fullt! Min senaste kladdkaka är denna goding toppad med dulche de leche pannacotta. Som en lyxig bakelse! Dekorera med ännu mer dulche de leche och physalis så är bakelseupplevelsen komplett. Visst matchar physalisen vackert med kladdkakan?

Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 bitar.

Ingredienser:

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker strö

1 krm äkta vaniljpulver

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

2,5 dl vispgrädde

1/2 burk dulche de leche à 397 g (spara resten till dekoration)

1 tsk agar agar pulver

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft)
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke
  3. Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljpulver, ägg, vetemjöl, kakao och salt. Blanda ihop bara precis till det gått ihop till en jämn smet.
  4. Täck botten av formen med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter.
  5. Ställ kladdkakan i kylskåpet medan du förbereder pannacotta-toppingen.
  6. Lägg vispgrädde, dulche de leche och agar agar pulver i en kastrull. Blanda ihop och koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Häll pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.
  7. Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 1-2 timmar men kladdkakor smakar som allra bäst när de fått stå över natten.
Läs om vår kommentarspolicy