Daimsnittar

Kolasnittar är ett säkert drag om man vill baka något som många tycker om. Den här varianten med daimbitar är farligt god och jag rekommenderar starkt att göra dubbel sats av det här receptet för hemma hos oss var konkurrensen stor om den sista kakan haha.

Jag gör gärna mina kolasnittar lite tjockare. Även om klassikern är tunn så älskar jag segheten som påminner om cookies som blir om man gör de tjockare som i mitt recept. Det är rent utav tortyr att beskriva de här fantastiska kakorna när de har tagit slut för längesen. Provsmakarna gav hursomhelst högsta betyg och vill du baka dem själv så ger receptet 12 stycken…eller 24 om du gör dubbel sats 😉

Ingredienser:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk mörk sirap

2,25 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

200 g daimbitar eller grovt hackad daimchoklad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.

Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och daimbitar. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.

Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till längden med en gaffel.

Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.

Läs om vår kommentarspolicy