S’mores kladdkaka

Även om jag njuter av solen och den goda maten här nere i Marocko så ska jag inte sticka under stolen med att jag allt saknar svensk fika och mat. Speciellt fika…kanelbullar, chokladbollar och kladdkakor alltså…Och dagens kladdkaka, den bara MÅSTE ni prova. Den har verkligen ALLT! Kladdig kladdkaka, marshmallowfluff, mycket chokladbitar och ett härligt crunch från krossade kex.

Rena drömkladdkakan! Och den är sjukt enkel att göra. Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 20 cm och ger en kladdkaka på ca 6-8 bitar.

Jag vill också passa på att påminna er om att rösta på mig i finalen av Svenska matbloggspriset, folkets val. Det tar bara två sekunder och allt du behöver göra är att gå in och gilla min finalistbild HÄR. Tack ❤

Ingredienser:

100 g smör

1,5 dl strösocker

1 dl brunt farinsocker strö

1 krm äkta vaniljpulver

2 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

150 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar

1 burk marshmallow fluff à 213 g

4 digestivekex

 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull.

3. Blanda ihop smöret med resten av ingredienser i en bunke bara precis tills de gått ihop.

4. Häll upp smeten i en bakform täckt med bakplåtspapper (alternativt smörjd och bröad).

5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.

6. Täck kladdkakan i den grovhackade chokladen medan kladdkakan fortfarande är varm och ställ den sedan i kylskåpet i minst 2 h för att svalna.
7. När kladdkakan har svalnat täcker du till sist chokladlagret med marshmallowfluff och toppar med grovt krossade digestivekex.
Läs om vår kommentarspolicy