Strawberry freakshake!

Den senaste trenden inom milkshakes är minst sagt galen! Som om milkshake inte var tillräckligt festlig så tar freakshake:en det hela till en helt ny nivå. Hur komponerar man då ihop denna ljuvliga fikadryck med extra allt? Det är faktiskt väldigt enkelt.
 
Den viktigaste finessen är att du ställer serveringsglasen i kylskåpet med god marginal innan du ska sätta ihop din freakshake så att den smälta chokladen snabbt stelnar där du garnerar glasets kant med den. Innan chokladen hinner stelna vill du dock vara snabb med att slänga på lite härligt strössel.
Därefter förbereder du (eller köper) den fika som du vill toppa din freakshake med. Själv gillar jag att dekorera med donuts. Mitt recept på hemmagjorda donuts är en riktig hit om du vill gå all in och göra allt från scratch. Pricken över i:t på en freakshake är allas vår favorit chokladbollen som du hittar en uppsjö av varianter på i mina 10 favoritrecept på chokladbollar. Men du kan ju såklart dekorera med den fikan du gillar bäst.
 
Hur gör man då milkshaken? Det finns väldigt många olika sätt att göra det på och såhär gör jag min för två portioner med jordgubbssmak:
 
4 dl mjölk
1 stor mogen banan
250 g färska jordgubbar
 
Gör såhär:
1. Skölj jordgubbarna och skär av bladen.
2. Lägg jordgubbarna i en mixer tillsammans med mjölk och en skalad banan.
3. Mixa ordentligt till en jämn dryckeskonsistens.
 
Såhär sätter du ihop din freakshake:
1. Dekorera kanten på dina kalla glas med smält choklad och strössel.
2. Häll upp milkshakesen i glasen och sätt i två sugrör.
3. På ena sugröret trär du på fikat, i det här fallet donut och chokladboll. Det ena sugröret lämnar du tomt så att man kan dricka milkshaken ur det.
Läs om vår kommentarspolicy