Du är din egen viktigaste gäst

Man kan tro att en sån som jag, som dagligen skapar, skriver om och fotar mat och bakverk, har ett oproblematiskt förhållande till mat. Och det stämmer. Jag har det idag, men så har det inte alltid varit. Jag och maten har haft ett ganska destruktivt förhållande.

Uteslutit den, räknat den, vägt den, saknat den. Jag har alltid älskat mat men den var i många år något som jag var rädd för. Maten stod liksom i vägen för mig och det ideal jag ville uppnå. Ni vet, platt mage och thigh gap.

Idag har jag lärt mig att mat är så mycket mer än kalorier in och kalorier ut. Att sätta sig ner och äta en måltid är att ge kroppen en paus, tid för återhämtning och påladdning av energi för att orka ta sig igenom de timmar som är kvar av dygnet.

Jag tar mig tid att laga en god måltid och göra en fin uppläggning trots att det bara är jag som ska äta. En del kan tycka att det inte är värt att anstränga sig att laga värsta måltiden och duka upp när det bara är till en själv. Kanske äter du bara något i farten, medan du gör annat. Men du är faktiskt din egen viktigaste gäst.

Vardagslyx behöver inte vara mer än så, att ge dig själv en god och fint upplagd middag eller lunch som det ligger tid och ansträngning bakom. Låt det ta tid, stäng av ljudet på mobilen, tugga i lugn och ro och låt din gäst njuta av maten.

Läs om vår kommentarspolicy