Superkrämig rökt laxpasta

En av mina favoritingredienser bland svensk högtidsmat är rökt lax och den blir ju alltid lite extra billig såhär innan jul (och innan midsommar) så då passar jag på att laga min favorit pasta-rätt. En superkrämig laxpasta.
Den här rätten är verkligen snabbmat at it’s best. Den tar knappt 20 minuter att göra och innehåller inte alls särskilt många ingredienser men är ändå riktigt smakrik! Min hemlighet för att få den här klassikern extra krämig är att ha i färskost tillsammans med creme fraiche. Testa vettja, det gör riktigt stor skillnad! Det här receptet räcker till 4 portioner.
 
Ingredienser:
ca 250 g tagliatelle
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl creme fraiche
150 g natuell färskost
250-300 g kallrökt lax
dill
saft från en halv citron
svartpeppar
 
Gör såhär:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Hacka gul lök och vitlök fint och stek dem mjuka i olivolja i.
3. Sänk till medelvärme och tillsätt creme fraiche och färskost och låt puttra ihop till en jämn sås.
4. Skär laxen i tunna strimlor och tillsätt till pastasåsen. Dra bort från värmen efter bara någon enstaka minut, den tillagas snabbt!
5. Klipp ner lite till, tillsätt citronsaft och smaka av med svartpeppar.
Läs om vår kommentarspolicy