Snickerschokladbollar

Chokladbollen är ett så fiffigt fikalaternativ. Enkelt att göra och väldigt gott att äta. Idag lät jag den möta de syndigt goda smakerna från den populära snickerschokladen och oj vilken smaksensation! Det är verkligen svårt att hålla sig från att bara ta en och kommer definitivt att bli en snackis på fikapausen.
Jag passade på att servera de här goda chokladbollarna i mitt nya serveringsfat på fot med lock från Fyndiq. Perfekt för dessa små mumsbitar!
Det här receptet ger 10 stycken snickerschokladbollar.
 
Ingredienser:
2 dl jordnötssmör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
0,5 dl dulche de leche
100 g mörk choklad
1 dl grovhackade jordnötter (rostade & saltade)
 
Gör såhär:
1. Blanda ihop jordnötssmör, strösocker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kallt kaffe i en bunke tills du får en jämn och formbar smet.
2. Dela smeten i 10 lika stora delar.
3. Ta en del, platta ut den i handen och lägg en liten klick dulche de leche i mitten. Vik in kanterna så att klicken täcks helt och rulla försiktigt så att chokladbollen får en fin rund form. Upprepa processen för alla 10 delar.
4. Låt chokladbollarna vila i kylskåpet medans du smälter den mörka chokladen. Låt chokladen svalna. Den ska vara lite tjockare i konsistensen men fortfarande rinnig.
5. Ringla lite choklad över varje chokladboll och garnera med grovhackade jordnötter. Kan ätas direkt!
 
 
This recipe serves 6 snickers bites.
 
Ingredients:
1 cup peanut butter
0,75 cup granulated sugar
1,25 cups rolled oats
1 teaspoon vanilla
3 tablespoons cocoa
2 tablespoons cold coffee
0,25 dl Dulche de leche
100g dark chocolate
0,5 cup coarsely chopped peanuts (roasted and salted)
 
Do this:
1. Mix together peanut butter, granulated sugar, oatmeal, vanilla sugar, cocoa and cold coffee in a bowl until you get a smooth and malleable paste.
2. Divide the mixture into 10 equal parts.
3. Take part, flatten it in your hand and add a small dab of Dulche de leche in the middle. Fold in the edges so that the clique is completely covered and roll gently to the chocolate ball gets a nice round shape. Repeat the process for all 10 parts.
4. Allow the chocolate balls rest in the refrigerator while you melt the dark chocolate. Let the chocolate cool. It will be a little thicker in texture but still runny.
5. Drizzle a little chocolate every on every chocolate ball and garnish with chopped peanuts. Can be eaten directly!
Läs om vår kommentarspolicy