Chokladmorotskaka med dulche de leche

Morotskaka är verkligen min favorit när det kommer till mjuka kakor. Jag älskar kryddigheten och cream cheese frostingen. Ni som följt bloggen ett tag vet ju att jag också brukar dra upp växlarna när det kommer till favoritkomponenterna i en kaka. Det är det som är så härligt med att baka själv, man slipper bli frustrerad över att det är så lite frosting på en kaka eftersom att du kan slänga på exakt så mycket som du vill!
 
 
Carrot cake really is my favorite when it comes to soft cakes. I love the spiciness and the cream cheese frosting. Those of you who have followed the blog for a while now, know that I also tend to pull up the gears when it comes to favorite components of a cake. That is what is so wonderful to bake yourself, you do not have to be frustrated that there is so little frosting on a cake because you can put in exactly as much as you want!

Tidigare har jag testat att både fylla och täcka en morotskaka med frosting men vart inte så nöjd med resultatet. Själva morotskakskänslan drunknade lite i frostingen så jag gjorde ett nytt försök och valde att istället fylla kakan med dulche de leche. Pampas Deli har en dulche de leche som är tjockare och fastare i konsistensen och passar perfekt att fylla tårtor med bland annat. Den heter Baking och det är den som jag har använt i det här receptet.
 
Dessutom valde jag att smaksätta själva kakan med kakao. Alltså, välkommen till kakornas himmelrike för detta blev så himla gott! Dulche de leche gifte sig riktigt bra med den kryddiga chokladmorotskakan och med en cream cheese frosting med vit choklad så blev den komplett. Denna kommer jag att baka många fler gånger framöver!
 
Det här receptet ger ca 6-8 bitar.
 
Ingredienser (chokladmorotskaka):
2 dl strösocker
3 ägg
2-3 stora finrivna morötter
1,5 dl finmalda valnötter
1 dl brunt rörsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk salt
2,5 dl matolja
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
3. I en separat skål: blanda morötter, rörsocker och de finmalda valnötterna. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda med slickepott.
4. I en annan skål blandar du de vetemjöl, kakao, bakpulver, kanel, ingefära och salt. Sikta ner det också med äggen och morötterna och blanda väl. Ha till sist i matoljan och blanda väl.
5. Smöra en bakform på ca 20 cm i diameter och täck kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
6. Ta bort kakan från formen och låt svalna helt innan du fyller den och täcker med frosting.
 
Ingredienser (fyllning och frosting):
200 g rumsvarmt smör
250 g färskost
300 g vit choklad
rivet limeskal och färska jordgubbar till garnering
 
Gör såhär:
1. Mät morotskakans höjd och markera vart mitten är. Dela den sedan så att du får två lika tjocka skivor.
2. Bred ut dulche de leche på den undre skivan och lägg sedan på den andra. Ställ kakan i kylskåpet medan du förbereder frostingen.
3. Smält den vita chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna helt innan du fortsätter med de andra stegen.
2. Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
3. Skeda ner osten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
4. Häll slutligen i den vita chokladen under fortsatt vispning.
5. Bred glasyren över kakan och dekorera rivet limeskal och färska jordgubbar.
 
 
Previously, I tested to both fill and cover the carrot cake with frosting but I was not so happy with the result. The carrot cake feeling was drowned in all the frosting so I tried again and chose instead to fill the cake with Dulche de leche. Pampas Deli has a Dulche de leche which is thicker and firmer in texture and ideal to fill cakes with, among other things. It’s called Baking and it is the one that I have used in this recipe.

Additionally, I chose to flavor the cake with cocoa. So, welcome to the cake heaven for this was so amazingly good! Dulche de leche married really well with the spicy chocolate and carrot cake. And with the cream cheese frosting with white chocolate it became complete. This, I will be bake many more times to come!
 
This recipe serves about 6-8 pieces.
 
Ingredients (chocolate carrot cake):
0,75 cups granulated sugar
3 eggs
2-3 large shredded carrots
0,75 cups finely ground walnuts
0,5 cup brown cane sugar
1 cups flour
0,25 cups of cocoa
1.5 tsp baking soda
1 tsp ground cinnamon
1 tsp ground ginger
1 tsp salt
1 cup neutral oil
 
Do this:
1. Preheat the oven to 347 F.
2. Beat the eggs and sugar for a really long time until it becomes white and fluffy.
3. In a separate bowl: mix carrots, granulated sugar and finely ground walnuts. Add it to the egg and sugar and mix with a spatula.
4. In another bowl, mix the flour, cocoa, baking soda, cinnamon, salt and ginger. Sift them into the with eggs and carrots and mix well.
5. Grease a baking pan of about 20 cm in diameter and cover the edges with baking paper. Pour in batter and bake in middle of oven for about 40 minutes.
6. Remove the cake from the mold and let cool completely before filling and cover with frosting.
 
Ingredients (filling and frosting):
1/2 tin à 450 g Pampas Deli Dulche de Leche Baking
200 g unsalted butter
250 g cream cheese
300 g white chocolate
grated lime zest and fresh strawberries for garnish
 
Do this:
1. Measure the height of the carrot cake and mark where the middle is. Cut it so you get two equally thick slices.
2. Spread Dulche de leche on the lower slice and then add the other slice on top of it. Put the cake in the refrigerator while you prepare the frosting.
3. Melt the white chocolate in a water bath or in the microwave oven and let cool completely before proceeding with the other steps.
2. Beat the butter thoroughly until it becomes fluffy.
3. Add the cream cheese and continue whisking until all mixed well.
4. Pour finally in the white chocolate while you continue to whip.
5. Spread the icing over the cake and decorate with grated lime zest and fresh strawberries.
Läs om vår kommentarspolicy