Pannacottapaj med mango & passionfrukt

Igår bakade jag den här ljuvligt krämiga och goda pannacottapajen med smak av mango- och passionsfrukt. Så somrig och fräsch! Fyllningen är smaksatt med passionsfrukt och toppingen är gjord på mango. Sen toppade jag med fina sommarbär!
 
 
Yesterday, I baked this wonderfully smooth and creamy pannacotta pie with mango and passion fruit. So sumery and fresh! The filling is flavoured with passion fruit and the topping is made of mango. I then decorated my pie with raspberries and blueberries!
 
Eftersom att jag inte använder gelatin i min bakning så körde jag på agar agar pulver. Det finns hos de flesta välsorterade asiatiska livsmedelsbutiker. I Stockholm köper jag det i Liljeholmen centrum. Har du inte agar agar kan du köra på 1,5 dl gelésocker multi och utesluta strösockret i receptet.
 
Jag kan tycka att det ibland är svårt att få till en tunn och frasig pajbotten som ger plats åt fyllningen så i de allra flesta fallen kör jag istället på digestivebotten. Enkelt och gott!
 
Ingredienser (Pannacottapaj med mango & passionfrukt):
Botten
14 digestivekex
100 g smör
 
Fyllning
6 dl vispgrädde
1,25 tsk agar agar pulver (eller 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
2 passionsfrukter
 
Topping
190 g mangopuré
1 äggula
1 tsk agar agar pulver (eller 0,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret)
0,75 dl strösocker
1 msk vatten
bär till dekoration
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Krossa kexen till fina smulor och blanda ihop med smöret till en formbar massa.
4. Täck en rund form med avtagbara kanter med bakplåtspapper (20 cm i diameter) och tryck ut digestivebotten i den.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna helt innan du fyller det med pannacotta.
6. Koka upp vispgrädde, agar agar, strösocker och vaniljpulver i en kastrull samtidigt som du rör om hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt innehållet från två passionfrukter. Blanda väl.
7. Sila ner fylllningen i värmetålig skål så du blir av med kärnorna och låt svalna innan du häller i pajskalet. Ställ in i kylskåpet för att stelna under tiden som du förbereder din mangotopping
8. Lägg alla ingredienserna till mango-toppingen i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under omrörning i ca 15 minuter. Häll över i en värmetålig skål och låt svalna. Rör om då och då för att undvika klumpar. Häll mango-toppingen över din paj och dekorera med bär! Låt pajen stelna helt några timmar i kylskåpet innan servering.
 
 
Since I don’t use gelatin in my baking, I use agar agar powder instead. It is available at most well-stocked Asian grocery stores. In Stockholm I buy it in Liljeholmen center. If you don’t have agar agar you can use 1.5 dl jelly sugar and exclude the granulated sugar in the recipe.

I think that sometimes it is difficult to obtain a thin and crispy pie crust that provides space for the filling so in most cases I use digestive biscuits. Simple and delicious!

Ingredients (Pannacotta pie with mango & passion fruit):
Bottom
14 digestive biscuits
100g butter

Filling
6 dl whipping cream
1.25 teaspoon of agar agar powder
3 tablespoons granulated sugar
1 tsp vanilla powder
2 passion fruits

Topping
190 g mango puree
1 egg yolk
1 teaspoon agar agar powder
0.75 dl granulated sugar
1 tablespoon water
berries for decoration

Do this:
1. Preheat the oven to 180 degrees celsius.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Crush the biscuits to fine crumbs and mix with the butter into a malleable mass.
4. Cover a round shaped baking pan with removable edges with parchment paper (20 cm diameter) and push out the bottom in it.
5. Bake in the middle of oven for about 10 minutes. Let cool completely before filling it with pannacotta.
6. Bring the whipping cream, agar agar, powdered sugar and vanilla powder in a saucepan while stirring constantly. Remove the saucepan from the heat and add the inside from two passion fruits.  Pour the filling through a strainer into a heatproof bowl and allow to cool before pouring it into pie crust. Set it in the refrigerator to harden while you prepare your mangotopping
7. Add all ingredients for the mango-topping in a saucepan. Simmer over medium heat, stirring occasionally for about 15 minutes. Pour into a heatproof bowl and let cool. Stir occasionally to avoid lumps. Pour mango topping over your pie and decorate with berries! Let the pie solidify for a few hours in the refrigerator before serving.
Läs om vår kommentarspolicy