Nyttiga smoothieglassar

Idag gjorde jag och min dotter dessa underbart svalkande och goda smoothie-glassar! Så härligt att kunna ta en supernyttig vitaminboozt i glasspinneformat när solen gassar. Dessutom är de väldigt enkla att göra (se: min 2,5-åring stort för det mesta jobbet!). Jag serverade dem på det här fina fatet från Rosaria. Jag älskar hur det tillför en lyxkänsla till allt man serverar på det med sin vackra design. Det passar till allt från tårtor till enkla desserter som dessa nyttiga glasspinnar.
 
En ny kategori är på g här på bloggen som jag kommer att kalla mini kitchen stories. I den kategorin kommer det finnas massor med roliga tips på recept som man kan göra med sina små där hemma med tips på korrigeringar som man kan göra beroende på ålder.
 
Att baka med sina barn eller småsyskon är inte bara super mysigt att göra tillsammans men också ett perfekt tillfälle att träna matematik och kreativitet (läraren inom mig som talar haha!). Min dotter älskade att lägga en jordgubbe i taget i mixern samtidigt som vi räknade tillsammans hur många det var.
 
De glasspinnarna vi gjorde innehöll jordgubb, banan, citronjuice, ingefära och vanilj men du kan såklart ha i det som du tycker om! Allt du behöver göra är att mixa ihop dem till en smoothie och sen fördela den i glassformar och sticka ner glasspinnar i varje. Låt stå i frys i minst 4 timmar innan servering.
Läs om vår kommentarspolicy