Fruktpops

Jag var bara tvungen att testa detta pinterest-fenomen. Fryst banan dekorerad med choklad och annat gottis har bokstavligt talat förföljt mig i sociala medier och igår tog jag mig äntligen tid att testa det. Jag provade även att göra detsamma för jordgubbar. Och vet ni – det blev SÅ himla gott. Det smakar som riktig glass täckt med choklad. Något som verkligen gick hem hos min lilla treåring här hemma.
 
Detta är ett perfekt gottis att bjuda på till barnkalas. Om du vill hålla den lite nyttigare, typ mellanmål, så kan du täcka bananen i kokosflingor precis innan du fryser den. Super smidigt och gott!
 
 
I just had to try this pinterest phenomenon. This frozen banana, decorated with chocolate and any other decorations that you may like has been haunting me ever since I saw it on social media and yesterday I finally made it. I also made a strawberry version which turned out so delicious! It really tastes like chocolate covered ice cream.
 
This is a perfect treat to serve och a childrens party. My three year old absolutely loved it!
 
För fyra portioner fruktpops på banan är allt du behöver 4 glasspinnar, två bananer och valfri garnering. Jag gick all in med mina och dekorerade med mörk choklad, dulche de leche och krossade hasselnötter! För jordgubbspopsen är det bara att sätta en jordgubbe på en grillpinne/cakepopspinne. Jag hade ganska stora jordgubbar haha men det går lika bra med lite mindre storlek.
 
 
To make four servings of banana pop, you simply need two bananas, four popsicles and garnish of your own choice. I went all in with mine and decorated them with dark chocolare, dulche de leche and hazelnut. For the strawberry pops I used white chocolate and sprinkles.
Dela bananen i två lika stora delar. Tryck in en glasspinne i botten och lägg dina bananhalvor och jordgubbspops på en bricka/tallrik täckt med bakplåtspapper som får plats i frysen. Frys i minst 4 timmar. Därefter är det bara att dekorera med det du vill. För att täcka fyra bananpops med choklad behöver du ca 150 g mörk choklad respektive ca 100 g vit choklad för att täcka 4 jordgubbspops. Garnera gör jag precis innan chokladen stelnat helt för att det ska fastna bra.
 
 
Split the bananas in two equal parts. Push a popsicle stick up the bottom and put your banana halves and strawberry pops on a tray / plate covered with parchment paper that will fit in the freezer. Freeze for at least 4 hours. Then, just decorate with what you want. To cover four banana pops with chocolate, you need about 150 grams of dark chocolate and about 100 g white chocolate to cover 4 big strawberry pops. Garnish  just before the chocolate has hardened completely for it to stick.
Läs om vår kommentarspolicy