Nyttiga chocolate chip cookies

Inget gluten, inga mejeriprodukter, inget vitt socker och perfekt om du är vegan. Dessa spröda och oerhört goda chocolate chip cookies är ett nyttigare alternativ som är gjort på kikärtor! Jag vet, lite udda! Man känner dock ingen smak av kikärtor utan de hjälper bara till att få en perfekt och nyttig kaksmet. Prova själv vettja! Detta recept ger 14 stycken chocolate chip cookies!
 
Ingredienser (nyttiga chocolate chip cookies):
ca 260 g blötlagda kikärtor (400 g med vattnet i konserven)
1 tsk vaniljarom
1 dl jordnötssmör (mandelsmör eller solrossmör går också bra)
2 tsk agavesirap
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad (minst 80% kakao)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta bort vattnet och skinnet från kikärtorna. Skölj av och torka dem torra med hushållspapper.
3. Mixa ihop alla ingredienser förutom den mörka chokladen i mixer eller med stavmixer till en slät smet.
4. Hacka chokladen grovt och vänd försiktigt ner i smeten. Spara 1/3 till garnering.
5. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut smeten på plåten. Garnera med choklad och tryck ut klickarna lite. Kakorna smälter inte ut i ugnen så det gör inget om det är lite trångt på plåten.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
 
 
No gluten, no dairy, no white sugar and ideal if you are vegan. These brittle and extremely good chocolate chip cookies are a healthier alternative that is made from chick peas! I know a bit odd! One feels, however, no flavor of chickpeas, but they only help to get a perfect and healthy cake batter. Try it yourself! This recipe serves 14 pieces of chocolate chip cookies!

Ingredients (serving chocolate chip cookies):
260 g soaked chickpeas (400g with water in Konserven)
1 tsp vanilla aroma
1 dl peanut butter
2 teaspoons honey
1 teaspoon baking soda
1 pinch of salt
100g dark chocolate (at least 80% cocoa)

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Remove the water from the chickpeas. Rinse and wipe them dry with paper towels.
3. Mix together all ingredients except the dark chocolate in a blender or with a hand blender until smooth.
4. Chop the chocolate coarsely and fold gently into the batter. Save 1/3 to garnish with.
5. Cover a baking sheet with parchment paper and click out the batter on the plate. Garnish with chocolate and push out to cookie shapes. The cookies do not melt out in the oven so it does not matter if it’s a bit crowded on the plate.
5. Bake the cookies in the middle of the oven for about 20 minutes or until they have a golden brown color.
Läs om vår kommentarspolicy