S’mores cupcakes

Tack till min begåvade vän Belsam för de fina bilderna!
Igår kom en vän över på brunch och bakning, en dag planerad sedan lång tid tillbaka och som blev riktigt lyckad. God mat och gott sällskap, en kombination som aldrig går fel. Vi bakade bland annat dessa godingar – Smore’s cupcakes vars recept och smakkombinationer vi själva spånat fram och riktigt gott blev det! Receptet hittar ni nedan och ger ca 8 cupcakes.
Ingredienser (frosting, marshmallow fluff):
200 g marshmallows
4 dl grädde
Gör såhär:
1. Detta behöver göras kvällen innan du ska baka dina Smore’s cupcakes då fluffen behöver kallna ordentligt innan den vispas up för spritsning.
2. Mät upp grädden i en kastrull. Klipp marshmallows i små bitar och lägg i kastrullen.
3. Värm upp sakta under omrörning tills allt godis smält – den får inte koka!
4. Häll upp i en skål och låt stå kallt i minst 5 timmar, helst över natten, tills allt svalnat.
Ingredienser (muffins):
100 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
0,5 dl farinsocker
5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl socker
100 g grovhackad choklad eller chokladknappar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ägg, socker och farinsocker poröst.
3. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken. Tillsätt till äggsmeten.
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och blanda ihop under försiktig omrörning med resten.
5. Tillsätt chokladbitarna och rör om försiktigt. Blanda inte för länge då chokladen riskerar att smälta.
6. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med 3/4 smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar och dekorerar.
Ingredienser (ganache):
100 g choklad
2 dl grädde
cookies till dekoration
Gör såhär:
1. Grovhacka chokladen.
2. Koka upp grädden.
3. Tillsätt chokladen till grädden och rör med träslev tills chokladen smält helt. Låt svalna tills ganachen tjocknat en aning.
4. Vispa upp marshmallowfluffen.
5. Gröp ut lite av muffinsen med hjälp av till exempel botten av en tyll. Spritsa muffinsen med marshmallowfluff, lägg på en cookie och låt stå svalt en stund.
6. Häll över lite ganache på varje cookie. Låt stå kallt ytterligare några minuter innan du hugger in.
Läs om vår kommentarspolicy