Subway cookies

Här är en annan restaurangfavorit som jag inte kan få nog av och därför börjat baka själv – Subways cookies! Det här receptet ger kakor som är precis lika sega i mitten och smältande i munnen som orginalet. Det bästa med att baka dem själv är att du kan ha i extra mycket choklad eller kanske lite hassel- eller macadmianötter för extra tuggmotstånd.
Ingredienser (subway cookies):
150 g smör
3,5 dl socker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon)
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
150-200 g grovhackad choklad eller chokladknappar (variera som du vill mellan vit och mörk choklad)
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret och häll över i en bunke
  3. Tillsätt socker, sirap och vaniljsocker till smöret
  4. Tillsätt även ägget och äggulan och blanda ihop med slickepott. Blanda inte för länge, då finns risk att chokladbitarna smälter!
  5. I en separat bunke blandar du noga vetemjöl, bikarbonat, kakao (uteslut kakao om du vill ha ljusa kakor) och salt i en separat skål. Blanda sedan i detta lite i taget i den andra bunken.
  6. Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge.
  7. Rulla smeten till bollar stora som femkronor och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. Tryck ut dem lite lätt och håll ordentligt avstånd mellan kakorna då de kommer smälta ut ytterligare i ugnen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter. De ska bara ha hunnit gräddas ordentligt på kanterna och fortfarande va mjuka i mitten.
  9. När du tagit ut kakorna från ugnen, dra över bakplåtspappret med kakorna på galler direkt för att svalna. Ligger de kvar på den varma bakplåten så kommer de gräddas på eftervärme och bli av med den goda segheten i mitten.
  10. Låt svalna ordentligt innan servering!
Läs om vår kommentarspolicy