Halloncupcakes med vitchoklad- och citronfrosting

Idag mötte jag upp en fin vän för picknickdejt ute i det fina vädret. Jag fick äran att stå för fikat och även om jag först tänkt baka klassiska kanelbullar så ledde tidsbristen till dessa små härligheter. En härlig sommarblandning i cupcakeformat! Inspirerade av Leilas halloncupcakes från “A piece of cake”. Detta recept ger 6 stycken.
Ingredienser (hallonmuffins):
1 ägg
1 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
35 g smör
0,25 dl mjölk
1,25 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 liten citron
1 dl färska eller frysta hallon
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, och häll i mjölken. Rör om lite grann och tillsätt mjölksmöret till äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ned i smeten med slickepot.
5. Blanda i det rivna skalet och saften av citronen samt hallonen.
6. Placera ut formarna i en muffinsplåt och fyll dem med 2/3 smet.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Ta ut cupcaksen från muffinsplåten och låt svalna.
Sålänge gör du iordning frostingen.
Ingredienser (frosting med vitchoklad och citron):
100 g vit choklad
100 g philadelphiaost eller annan färskost
2-3 dl florsocker
Läs om vår kommentarspolicy