Kokoscupcakes med chokladmousse och Ferero Rocher (Rafaelo)

Fick en chokladask med alla Ferero Rochers smaker i present och den enda som jag inte klarar av att äta bara sådär är kokosvarianten. För att de inte bara skulle ligga och ruttna i skafferiet så funderade jag ut hur de skulle kunna användas i bakning och så blev dessa mumsbitar till.
 
Kokosmuffins
 
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl kokosflingor
 
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop socker och det rumsvarma smöret poröst.
3. Tillsätt ett ägg i taget och rör om ordentligt.
4. Ta en ny bunke och blanda vetemjöl och bakpulver ordentligt för att sedan lägga det i äggsmeten, lite i taget.
5. Häll slutligen i kokosflingorna och rör om.
6. Fördela cupcakesformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler medans du gör moussen.
 
 
Mousse

Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 äggulor
100 g mörk choklad
 
Gör såhär
1. Dela chokladen i rutor och smält i mikro i 30 sekundersintervaller.
2. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
3. Vispa grädden (ej för hårt).
4. Blanda ihop chokladsmeten och grädden.
5. Låt vila i kyl i minst en timme.
6. Spritsa på muffinsen och toppa med Ferero Rocher.
Läs om vår kommentarspolicy